Bymarka i Trondheim

Et bilde av skiløyper i en vinterkledd skog

Bymarka er et svært populært turområde for folk i Trondheim, som er kjent for sine vakre naturområder og muligheter for friluftsliv. Det omfatter en rekke skoger, innsjøer, fjell og vann som gjør det til et populært sted for turgåing, sykling, ski og andre aktiviteter hele året rundt. Bymarka ligger i kort avstand fra sentrum, noe som gjør det enkelt å besøke området for å nyte naturen og få en pause fra den travle hverdagen i byen.

Bymarkas beliggenhet

Bymarka finner du på vestsida av Trondheim, i det området som ligger mellom Byåsen og Byneset. Området er på hele 80 km², så her finner du masser av plass å boltre seg på under alle årstider.

Hvordan komme seg til Bymarka

Nærheten til byen gjør Bymarka et yndet sted å besøke, og det er utrolig enkelt å komme seg dit, enten om du kjører selv eller benytter deg av kollektivtransport.

Buss

Det går buss til Skistua i Bymarka hver eneste dag fra Midtbyen. Fra Dronningens Gate tar du helt enkelt buss 26, som går helt til Skistua. Dette vil også stå på bussens skilt. Turen tar rundt 45 minutter, og er en effektiv og god måte å komme seg ut i marka på.

Trikk

Enda mer praktisk enn buss er nok å ta trikken opp til Lian. Turen tar rundt 20 minutter, og her trenger du ikke bekymre deg for trafikkproblemer. Trikkelinja heter Gråkallbanen, og den begynner i St. Olavs Gate før den går langs Ila og opp til Bymarka. Et utrolig enkelt, godt og miljøvennlig alternativ.

Rutetabellen finner du her.

Bil

Bilruta opp til Bymarka fra Midtbyen er kort og grei, men vi anbefaler deg å ta trikk, da tiden det tar vil være ca. lik dersom du tar turen fra sentrum.

Parkering Bymarka

I Bymarka finner du en god del parkeringsplasser, men det kan være ganske så fullt i helgene, spesielt på vinteren. Parkeringen koster 50 kr, og hjelper til å finansiere løypenettet og vedlikehold i Bymarka.

Kart over Bymarka

Her finner du et kart over Bymarka. Ja, det er virkelig et så stort område!

Ski i Bymarka

På vinterstid er ski ekstremt populært i Bymarka, og det er ikke rart med de forholdene man finner. Totalt er det over 250 km med løyper der, noe som gir et fantastisk tilbud til både mosjonister og de som tar idretten litt mer seriøst. Det passer virkelig for alle.

Her er en oversikt over hele løypenettet:

Bilde: Trondhjems Skiklub

Dersom du heller trives innendørs, så anbefaler vi å sjekke ut vår guide til Padel i Trondheim.