Festivaler Trondheim

Et publikum på en festival

Trondheim er en kulturby, og festivaler preger byen gjennom store deler av året, spesielt på sommerhalvåret. Fra de små nisjefestivalene og til de store popfestivalene, i Trondheim vil du garantert finne noe som passer deg perfekt.

NEON Festival

Hvor: EC Dahls Arena
Når: 9. og 10. juni

Neon Festivalen så dagens lys i 2022, og det første året var det kun norske artister på plakaten. Festivalen var en braksuksess, og kickstartet virkelig sommeren i Trondheim. Dette gjentas i sommer, og denne gangen er det store internasjonale navn på plakaten, men også noen av de største norske artistene står på plakaten.

Lewis Capaldi, Dagny, Jason Derulo, Sigrid og Zara Larsson er headlinerne i 2023, og det ser ut til å bli nok en fantastisk helg på EC Dahls Arena i juni!

Festningen Festival

Hvor: Kristiansten Festning
Når: 1. og 2. september

Der hvor Neon er begynnelsen på sommeren, så er Festningen avslutningen. På Kristiansten Festning var stemningen upåklagelig i 2022, og 2023 kan fort bli enda bedre. De to headlinerne som er annonsert så langt er Kygo og Karpe, og det lover ekstremt godt. To av de største navnene i norsk musikk kommer til å få Festningen til å koke i september.

Pstereo Festival

Hvor: Marinen
Når: 18. og 19. august

Pstereofestivalen er en av de virkelige klassikerne i festival-Norge, og med en blanding av lokale, nasjonale og internasjonale navn på plakaten, så koker det alltid i Marinen ved Nidelvens bredder. Her finner du typisk artister som kanskje ikke headliner andre festivaler i Norge, og som du må hit for å se spille.

I 2023 er det foreløpig Aurora, Madrugada og The Good The Bad And The Zugly som er annonsert. Og mye mer har vi i vente.

Trondheim Rocks

Hvor: EC Dahls Arena
Når: 11. juni

Dagen etter at NEON Festivalen er over, så kjøres det på med Trondheim Rocks på EC Dahls Arena. Her står rocken i fokus, og med de to headlinerne Mötley Crüe og Def Leppard på plakaten, så kommer det til å bli upåklagelig stemning dagen etter at popmusikken har forlatt arenaen.

Olavsfestdagene

Hvor: Diverse steder i Trondheim Sentrum
Når: 28. juli til 3. august 

Olavsfestdagene er en bred kulturfestival som blant annet byr på store artister på plakaten. Her har artister fra hele verden spilt, og artister fra alle sjangre har preget festivalen opp gjennom årene.

I 2023 er det Bernhoft og Sondre Justad som er de største navnene. 

Ladehammerfestivalen

Hvor: Lade
Når: 9. og 10. juni

Ladehammerfestivalen er en gratisfestival som tilbyr et alternativ til de større festivalene i byen. Her finner du band du kanskje aldri har hørt om, men som likevel holder høy kvalitet og fort er navn du kommer til å høre om i lang tid framover. Festivalen preges av at det er en lav terskel, og det er en utrolig nydelig stemning på Lade under disse dagene.

Trondheim Calling

Hvor: Diverse scener rundt om i byen
Når: 9. til 11. februar

Trondheim Calling er en av Norges aller største bransjefestivaler, og er en festival som setter fokus på unge artister. Her er målet å fremme den trønderske musikkulturen og virkelig vise fram spekteret i musikkbyen Trondheim. I tillegg til konserter, så er det konferanser og mye annet spennende innhold om musikkbransjen. Vil du oppdage de neste store norske artistene, så er dette stedet. Artister som Highasakite, Dagny, Bendik og Unge Ferrari har spilt her før de ble store.

Dersom du ser etter konserter, ta en titt på vår side om hva som skjer i Trondheim