Bruktbutikker Trondheim

En haug med bøker i en butikk

Bruktbutikker i Trondheim har blitt stadig mer populært, og med økningen i fokuset på bærekraft, så er det ikke rart at det etterhvert har kommet mange bruktbutikker til byen. Noen av disse vil fokusere kun på klær eller bøker, mens andre har alt du kunne tenke deg. Og kanskje det du også ikke kan tenke deg!

Vi har derfor samlet alle bruktbutikkene i Trondheim som er aktive i dag i en hendig guide, slik at du kan få utforsket disse skattekamrene som ligger på dørstokken.

Brukthandleriet Sirkulus

Brukthandleriet Sirkulus ligger i Kjøpmannsgata 33, og drives av stiftelsen Stiftelsen KIM-senteret, som tilbyr arbeidstrening i butikken. Her finner du klær, småelektronikk, kopper og kar, og alt annet du kan tenke deg.

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 10:00-17:00
Fredag: 10:00-16:00
Lørdag: 11:00-15:00

Arven Vintage

Arven Vintage åpnet i januar 2021 med et fokus på vintageklær. Her finner du klær fra kjente merkevarer, samt det mer sjeldne. Butikken befinner seg i Nordre Gate.

Åpningstider:
Mandag – Lørdag: 11.00 – 17.00

NMS Gjenbruk Trondheim

NMS Gjenbruk Trondheim er en del av Det Norske Misjonselskap, som driver landets største gjenbrukskjede. Butikken i Trondheim har litt av alt. Litt rotete kanskje, men det er jo bare en del av sjarmen i jakten på nye skatter. NMS Gjenbruk finner du i Sommerveita, rett ved Torget.

Åpningstider:
Mandag – tirsdag: 11:00-16:30
Torsdag – fredag: 11:00-16:30
Lørdag: 11:00-15:00

Anderssen Antikvitet og Auksjon

I Kongens Gate, midt i smørøyet av Trondheim, driver Bjørn Fridthjof Anderssen butikken Anderssen Antikvitet og Auksjon. Her finner du alt fra gamle malerier til skrivemaskiner og lamper. Anderssen tar inn alt han mener er kult, og det er virkelig alt mulig. Her er det store muligheter for å finne noe spennende til hjemmet.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 12:00-17:00
Lørdag: 11:00-16:00

Gullhøna

Gullhøna skiller seg fra de fleste andre bruktbutikker på lista, da de ikke selger klær, interiør o.l., men fokuserer på mynter, sedler, gull og sølv. Her kan du både kjøpe og selge dine edle metaller, og kjøpe mynter som er hundrevis av år gamle. I tillegg selger og kjøper de antikviteter, kunst og andre samleobjekter. Er du samler, så er dette stedet for deg.

Butikken ligger i Repslagerveita, rett ved siden av Byscenen.

Åpningstider:
Tirsdag – fredag: 10:00-17:00
Lørdag: 10:00-14:00

Fretex Fjordgata

Fretex drives av Frelsesarmeen, og er en viktig del av deres arbeid. Her drives det for å bidra til at folk skal komme i arbeid, og det er en veldig fin oppgave de har. Men det viktigste for oss er at Fretex er en veldig bra bruktbutikk, som har et bredt utvalg av varer som doneres av folk som ikke trenger dem lenger.

Denne Fretex-butikken ligger i Fjordgata 40, og er utvilsomt et sted man bør ta turen innom.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 10:00-18:00
Lørdag: 11:00-17:00

Fretex Nardo

Dersom Nardo passer bedre, så ligger det en Fretex-butikk der også.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 10:00-18:00
Lørdag: 11:00-17:00

Fretex Arkivet Møllenberg

Fretex Arkivet på Møllenberg er en satsning fra Fretex som minner mye mer om en tradisjonell klesbutikk enn en vanlig bruktbutikk. Her er ting mer strukturert, og man kan finne noen virkelige godbiter fra ulike tidsepoker, eller med en bestemt stil og kvalitet du er på jakt etter.

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 10:00-18:00

UFF Second Hand Trondheim

UFF står for U-landshjelp fra Folk til Folk, og de samler inn klær folk ikke lenger trenger. Dette selges så i UFFs bruktbutikker rundt om i landet. Disse minner om helt tradisjonelle klesbutikker, men pengene går til et veldig godt forhold.

UFF Second Hand Trondheim ligger i krysset mellom Dronningens Gate og Nordre Gate, et steinkast fra Britannia.

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 10:00-18:00

Wangsmo Antikvariat

Wangsmo Antikvariat er Trondheims eneste antikvariat, og har et utvalg på mer enn 22 000 bøker. I tillegg til bøker, så selger de også gamle og nye vinylplater, CDer og tegneserier. Butikken er et skattekammer, og dersom du er interessert, så kan du se på nettsiden deres hva de har i butikken.

Den finner seg i Vår Frue Strete, rett ved siden av Vår Frue Kirke.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 12:00-17:00
Lørdag: 11:00-15:00

Livid Vintage

Livid har ett mål, og det er å selge høykvalitets vintage. Her finner du håndplukkede varer fra kvalitetsmerkevarer, i motsetning til hva du finner i de fleste bruktbutikker. Spesielt jeans er et fokus for livid, og her har de virkelig alt du kunne tenke deg.

Butikken finner du i Olav Tryggvasons gate, sentral i Midtbyen.

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 10:00-18:00

BrukOm

BrukOm er gjenbruksbutikken til Trondheim Renholdsverk. Her finner du alt du kunne tenke deg, bortsett fra klær. Dette er et strålende konsept for å få ned avfallet i Trondheim, og vi anbefaler å ta turen innom for å finne masse godsaker.

Butikken befinner seg på Nyhavna, like ved bunkeren på Dora.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 10:00-17:00
Lørdag: 10:00-15:00

Pinnsvin Crossing Brukt og Antikk

Pinnsvin Crossing er en bruktbutikk med antikviteter, retro og rariterer for samlere. Her er det litt av hvert for enhver smak. Det er mye porselen og fokus på glassvarer. Dette er litt huset med det rare i, som definitivt er verdt et besøk.

Butikken finner du i Kjøpmannsgata 31.

Åpningstider:
Onsdag – fredag: 10:00-16:00
Lørdag: 12:00-17:00

Nidaros Brukt & Antikk

I Haldens Gate på Møllenberg finner vi Nidaros Brukt & Antikk. Her finner du samleobjekter, inventar, møbler og mye annet rart og spennende fra gamle dager. Det er en liten skattekiste man finner i de trange gatene på Møllenberg, og det er et sted hvor man virkelig kan finne noe man ikke visste at man trengte. Åpningstidene er korte, men stikk innom når det er mulig!

Åpningstider:
Onsdag: 13:00-17:00
Lørdag: 13:00-17:00

Møllenberg Antikk

I tillegg til bruktbutikken over, så er Møllenberg Antikk verdt et besøk. Beliggende kun 200 meter fra Nidaros Brukt og Antikk, så er Møllenberg Antikk. Utvalget her er mye fokusert på kopper, kar og andre spennende ting til boligen. Kunst er det også en del av her, så hvis det er det du er ute etter, så er det verdt å ta turen innom her. Det er verdt å merke seg at de også har ganske begrensede åpningstider. Kun 6 timer i uka.

Åpningstider:
Onsdag – Torsdag: 17:00- 20:00

NLM Gjenbruk

NLM Gjenbruk drives av Norsk Luthersk Misjonssamband. Handler du her, så støtter du prosjekter rundt skole, helse og vann i den tredje verden. Og det er et godt formål.

Butikken finner du på Saupstadsenteret, og har et godt utvalg av klær, småvarer og mye annet spennende.

Åpningstider:
Onsdag – fredag: 11:00-15:00
Lørdag: 11:00-14:00

Kirkens Bymisjon butikk Trondheim

Kirkens Bymisjon butikk ligger i Fjordgata, og er en attføringsbedrift, der folk skal få prøvd seg i arbeid. Bruktutikken er sentrert rundt barn, og her finner du barneklær, leker, bøker og utstyr til barn, samt produkter fra de lokale verkstedene til Kirkens Bymisjon i Trondheim. Alt går til en god sak.

Åpningstider:
Mandag – fredag: 11:00-16:00
Lørdag: 12:00-16:00

Klæbu Industrier, bruktbutikk

Klæbu Industrier jobber med å få folk i arbeid og å skape arbeidsplasser for folk som faller utenfor, og bruktbutikken er det siste tilskuddet fra dem. Denne er noe utenfor allfarvei for de fleste, men utvalget er veldig godt og man støtter utvilsomt en god sak. I tillegg selger de nye varer fra lokale produsenter, noe som gjør at de er ganske unike.

Åpningstider:
Onsdag – torsdag: 11:00-16:00
Lørdag: 11:00-14:00

Platesjapper i Trondheim

I tillegg til de vanlige bruktbutikkene, så ligger det tre platebutikker i Trondheim, som alle selger ny og brukt vinyl. Kunne du tenke deg å bla gjennom kassene med klassiske LPer, så er disse stedene noe for deg!