Tapas Trondheim

En spansk tapas restaurant

Tapas er spansk fingermat, som ofte består av enkle retter som oliven, oster, skinker, men også av mer forseggjorte retter som stekte kjøttboller, fristyrstekt blekksprut og masse annet godt. Det som er så bra med tapas er at man kan bestille akkurat det man ønsker i små posjoner, så uansett hvor sulten du er, så kan man unne seg litt.

Tapas restaurant Trondheim

San Sebastian

San Sebastian har på mange måter blitt synonymt med tapas i Trondheim. Kjeden har nå tre lokasjoner rundt om i Trondheim, og har med sin tilnærming til kvalitet virkelig blitt en suksess.

Som navnet tilsier, så ligger inspirasjonen i byen San Sebastian i Spania, som av mange anses som Spanias mathovedstad. Faktisk er inspirasjonen så reell at mange ansatte sendes ned til byen for å hente inspirasjon til restaurantene i Trondheim.

Maten er god, og atmosfæren gjør at det nesten føles som om man sitter i den baskiske byen hvor Alexander Sørloth til daglig spiller sin fotball.

Prisene er det heller ingenting å utsette på, så San Sebastian er definitivt verdt et besøk. Ta med deg noen venner for å dele et bedre tapasmåltid.

San Sebastian Torget

San Sebastian på Torget ligger i den nordlige enden, rett ved siden av Hevd / Una Pizzeria.

Beliggenhet: Kongens Gate 16

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 11:00 – 22:00
Fredag – lørdag: 11:00 – 00:00
Søndag: 12:00 – 22:00

San Sebastian Solsiden

San Sebastian på Solsiden ligger ut mot gata, mellom Barmuda og Sot.

Beliggenhet: Tmv-kaia 9

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 12:00 – 23:00
Fredag – lørdag: 12:00 – 00:00
Søndag: 13:00 – 23:00

San Sebastian Lade

San Sebastian Lade ligger på kjøpesenteret City Lade, i underetasjen, vendt ut mot parkeringsplassen.

Beliggenhet: Haakon VII’s gate 9, City Lade

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 10:00 – 22:00
Søndag: 13:00 – 20:00

Bodega 44

Bodega 44 ble den første restauranten som etablerte seg i det nye Olavskvartalet. Dette er et spanskinspirert spisested og bar, som tar med seg det beste fra den baskiske pintxos-tradisjonen. Her finner du et klassisk spansk område inne i Olavshallen, og en større restaurandel inne i Knudtzen-gården. 

De har en også en bar som serverer ekte spanske drikkevarer, som f.eks. cava, spansk sherry. For de som er glad i øl, får du også spansk øl på fat, noe du nok ikke finner noe annet sted i byen.

Stedet drives av de samme folka som står bak Rive Gauche ved Gamle Bybro, så du vet at dette holder høy kvalitet.

Beliggenhet: Kjøpmannsgata 44, inne i Olavskvartalet

Åpningstider:
Tirsdag – onsdag: 16:00 – 23:00
Torsdag – lørdag: 16:00 – 00:00

Bakgården Bar og Spiseri

Bakgården ble etablert i 2009, og ble med det Trondheims første tapasrestaurant. Restauranten ligger i Kjøpmannsgata, og er med det perfekt plassert i hjertet av Trondheim. Maten er fantastisk, det samme er servicen. Men det som virkelig setter krona på verket er vinutvalget restauranten har å by på.

Dette er så utvilsomt verdt et besøk om du skal ut å spise i Trondheim. Det koster litt, men det er helt klart god verdi for pengene uansett.

Beliggenhet: Kjøpmannsgata 44, inne i Olavskvartalet

Åpningstider:
Mandag – lørdag: 15:00 – 22:00
Søndag: 15:00 – 21:00

Tapas catering Trondheim

I tillegg til tapasrestauranter, så finnes det et stort antall selskaper som driver med catering av tapas i Trondheim. Smaken av Spania og CT Gourmet er to av de mest autentiske av disse, og begge er veldig gode alternativer om man vil ha spansk mat i festlig lag.

I tillegg har også San Sebastian en avdeling for catering, hvor du kan få akkurat det samme det får i restauranten.