Platebutikk Trondheim

Mange vinylplater

Platebutikkene ble spådd en sikker død da Napster og andre nedlastingstjenester kom på markedet. Og da Spotify med flere entret banen og man lovlig kunne høre på musikk på farten, da var platebutikkene om mulig dømt enda mer nord og ned.

Men i kjølvannet av dette har salget av fysisk musikk fått et oppsving, ledet an av den klassiske vinylplata sitt comeback. Faktisk er vinylmarkedet verdt 15 milliarder på verdensbasis i dag, og dette er høyere enn det har vært siden 80-tallet.

Men det viktigste er: Ingenting slår følelsen av å stå å flippe gjennom plater i en butikk. Det er som å gå på skattejakt.

Annonsørinnhold:

Hvis du trenger lydutstyr, så har SoundstoreXL.no alt du trenger!

All Good Clean Records

Bilde inne hos Good Clean Records

All Good Clean Records ble startet av danske Jacob Kaas i 2015, og befinner seg i Innherredsveien, rett bak Solsiden. Her finner du et stort utvalg av vinyl fra hele verden, og dersom du skulle ønske noe de ikke har, så er de veldig behjelpelige med å bestille fra sitt kontaktnettverk.

Du finner både nye mainstream utgivelser, så vel som gamle godbiter som allerede har levd et liv i et annet hjem.

Og ikke nok med det, så kan du få en knallgod kopp med kaffe mens du jakter på din nye favorittplate!

Åpningstider:
Mandag – Fredag: 10:00 – 17:30
Lørdag: 11:00 – 16:00

Annonsørinnhold:

Bestille vinyl rett til døra? Da er CDON stedet for deg

Crispin Glover Record Shop

Crispin Glover Record Shop, oppkalt etter mannen som spilte faren til Marty McFly i den første Tilbake til Fremtiden, er så mye mer bare ei platesjappe. Det har blitt en møteplass for musikkinteresserte i byen, og her har de også konserter med band som har plateslipp.

Butikken finner du inne i Olavshallen, som har blitt et kult samlingspunkt for kulturen, mye takket være nettopp Crispin Glover.

Åpningstider:
Mandag – Fredag: 11:00 – 18:00
Lørdag: 11:00 – 17:00

Todal Musikk & Hermetikk

Todal Musikk & Hermetikk selger dessverre ikke noe særlig med hermetikk, men på musikkbiten er de gode. Butikken ligger i en kjeller på Svartlamon, og er like kul som det bare kan være på Svartlamon.

Dette er en ganske liten sjappe, men definitivt en vinylbutikk det er verdt å støtte opp om. Her drives det med kjærlighet, og det kjenner man så fort man går inn døra.

Åpningstider:
Torsdag og Fredag: 11:00 – 17:00
Lørdag: 12:00 – 16:00

Aftermath Music

Aftermath Music er den eldste vinylsjappa i Trondheim, men det skal sies at Aftermath er mye mer enn bare en musikkbutikk. Her selger de også masse merchandise fra film og musikkverdenen.

Hovedfokuset ligger på metal hos Aftermath Music, noe som reflekteres i estetikken. Haavard Holm, som driver Aftermath, driver også et plateselskap hvor han gir ut en del tyngre musikk. Men det skal sies at du finner mye forskjellig her selv om metal ikke er din sjanger.