Bryggeri i Trondheim

En mann som brygger øl

Trondheim har en rik bryggerihistorie, men kanskje enda viktigere er det at byen har en rik nåtid i bryggeribransjen. Det finnes et stort antall bryggerier både i byen, men også bryggerier i Trøndelag som holder høy internasjonal kvalitet.

Her tar vi en titt på hvilke ølbryggerier og taprooms du finner i Trondheim.

Hva er et Taproom?

Et taproom er puben tilknyttet et bryggeri som brygger sin egen øl. Det behøver ikke kun være deres egen øl som er til salgs, og du får ofte kjøpt andre håndtverksøl her også.

En oversikt over bryggeri i Trondheim

Austmann Bryggeri

Austmann Bryggeri ble etablert i 2013 av tre kompiser med kjærlighet for kvalitetsøl.Siden har det gått slag i slag, og i dag er bryggeriet et av de mest anerkjente norske produsentene av håndverksøl.

Du finner ølet deres i de aller fleste daglivarebutikker, samt på Vinmonopolet. Dersom du vil ha den ultimate Austmann-opplevelsen, så må du ta turen til Austmanns eget Taproom, som ligger på Sluppen.

Her vil du finne det aller nyeste gutta har funnet på, samt klassikere som Hoppy Blonde, Tre Gamle Damer og Onkel i Amerika.

Taproom Beliggenhet: Sluppenvegen 10, Sluppen

Åpningstider:
Onsdag – Torsdag: 15:00 – 23:00
Fredag: 15:00 – 00:00

Lørdag: 17:00 – 00:00

EC Dahls

EC Dahls er nærmest synonymt med Trondheim når det kommer til øl. Dahls øl brygges på Nyhavna, hvor de også har restaurant og pub. 

Dahls er tradisjonelt forbundet med den klassiske pilsen på grønne bokser, men i 2012 ble driften lagt om og i dag finner man et bredt utvalg av håndtverksøl. EC Dahls samarbeider med Brooklyn Brewery om disse ølene, og dette har løftet kvaliteten flere hakk.

Vi anbefaler en tur til EC Dahls Pub og Kjøkken for god mat og godt øl.

Beliggenhet: Strandveien 71, Lademoen

Åpningstider:
Tirsdag – Lørdag: 17:00 – 00:00

Hammerhead Brewing Company

Hammerhead BC er et bryggeri som blander det moderne med det gamle. Fra klassik øl til det mer radikale, så har Hammerhead etablert seg som et håndtverksbryggeri som leverer masse spennende øl.

Det hele startet som et hjemmebryggeri, men ettersom etterspørselen tok seg opp, så har gutta bak bryggeriet tatt steget ut og åpnet et Taproom. Det ligger ikke så sentralt til, men med en 20 minutters busstur fra sentrum til Romolslia, så finner du et fantastisk utvalg av øl.

Taproom Beliggenhet:Forsøkslia 9, Romolslia

Åpningstider:
Fredag og Lørdag: 18:00 – 23:00

Trondhjem Mikrobryggeri

Trondhjem Mikrobryggeri åpnet dørene i 1998, og ble med det Trondheims første bryggeripub. Her lager de sin egen øl, samt sitt eget brennevin. Alt holder høy kvalitet, og de har etterhvert blitt en av de virkelig store i trøndersk ølkultur.

Puben ligger i Prinsens gate 39, bortimot så sentralt det er mulig å komme i Trondheim. Atmosfæren er avslappet, ølet er godt, og matmenyen er sannelig også av ypperste klasse.

Beliggenhet: Prinsens gate 39

Åpningstider:
Mandag: 16:00 – 23:30
Tirsdag – Onsdag: 15:00 – 23:30

Torsdag: 15:00 – 00:30
Fredag: 14:00 – 02:30

Lørdag: 12:00 – 02:30

ØX Tap Room

ØX Tap Room er en bar og bryggeripub som ligger i Munkegata, på torvet. Det er Michael Minervini, som står bak Frati som har åpnet ØX, og det er tydelig, siden ØX ligger i kjelleren til Frati. Dette betyr også at man får matservering fra Frati her, samtidig som man kan nyte ØX sitt egenproduserte øl, eller en av et utvalg av andre øl fra de til sammen 20 tappekranene de har.

Taproom Beliggenhet: Munkegata 26

Åpningstider:
Mandag – Torsdag: 15:00 – 00:00
Fredag: 15:00 – 02:00
Lørdag: 14:00 – 02:00

Dersom du heller skulle ville se på litt fotball, ta en titt på vår oversikt over fotballpuber i Trondheim.