Julemarked Trondheim 2022

Julenissen som flyr forbi månen

Julemarkedet i Trondheim er en tradisjon i Trondheim som i år feirer sitt 20-årsjubileum. Her finner du noe for hele familien. Boder med salg av diverse varer, lavvoer å varme seg inne i under vinterkulda, og det populære nye pariserhjulet som debuterte i 2021.

Ta turen til Torget i Trondheim for å komme i den rette stemningen før julen ankommer.

Hva finner du på Julemarkedet i Trondheim?

Lokalmat fra Trøndelag

Trondheim ble i 2022 gitt utmerkelsen European Region of Gastronomy. Dette gis til regioner som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden. Av alle råvarene du finner på julemarkedet i Trondheim, så vil minst 30% være produsert i Trøndelag.

Reinsdyrsburger, lokale pølser og andre lokale råvarer vil være å finne hos de forskjellige utstillerne på julemarkedet.

Håndtverksprodukter fra Trøndelag

Produktene du finner på julemarkedet i Trondheim er ikke de typiske masseproduserte varene. Du vil finne håndtverk med sjel, og kanskje en julegave til de du bryr deg om. Snakk gjerne med utstillerne, slik at du kan få vite mer om det du skal kjøpe. Stor kunnskap og erfaring står i høysete hos alle utstillere.

Det tradisjonelle bondens marked har brutt med julemarkedet i år, men i stedet har arrangørene laget avtaler med individuelle leverandører, slik at du får det samme gode utvalget av mat å velge mellom. Rett fra produsenten.

Underholdning for hele familien

Julemarkedet i Trondheim gir deg mer enn bare mat og handel. I tillegg får du oppleve et stort antall konserter og forestillinger på Torvet. Til sammen er det over 100 kulturinnslag på programmet.

Hest og vogn

Dersom julestemninga uteblir, eller du bare har lyst på en tur, så får man kjøpt seg en tur med hest og vogn rundt Midtbyen. Klingende bjeller og vakre omgivelser kommer garantert til å sette stemninga for Julemarkedet i Trondheim.

Pariserhjul på Julemarkedet

Pariserhjulet returnerer til Julemarkedet i Trondheim i 2022! På toppen er du hele 33 meter over bakken, og du ser rett ned på statuen av Olav Tryggvason. Her kan du se hele byen fra en spektakulær høyde, og kanskje du også får noen nye juleminner fra toppen.

Lavvoen på Torvet

Lavvoen gir deg varme i den kalde vinterkvelden. Her kan du få deg en gløgg eller et bedre måltid mens rommet fylles av duften av granbar. Et bredt utvalg av trubadurer vil spille i lavvoen under perioden, og teltet holder åpent helt til klokken 22:00 på enkelte dager, sånn at du kan nyte den gode stemningen sent på kvelden.

Åpningstider Julemarkedet Trondheim 2022

Julemarkedet åpner den 1. desember, og varer til den 18. desember. Markedet er åpent alle hverdager og hele helgen mellom 11:00 og 19:00. Vi er veldig glade for at det er muligheter for å komme seg vei til og med på søndager, så man kan slippe litt av julestridas tjas og mas.

Hvordan komme seg til Julemarkedet Trondheim

Det er lett å komme seg til Julemarkedet på Torget både til fots, kollektivt eller ved å kjøre bil. Busstrafikken inn til Midtbyen går hyppig, og holdeplassene er innenfor kort gangavstand.

Parkering Julemarkedet

Rundt torvet finnes det utallige parkeringsmuligheter. Parkeringskjelleren ved torvet er den nærmeste, men du finner også parkering over bakken i sentrum og på Leutenhaven.